top of page
Search

Salvia - natural products

Updated: Dec 1, 2022



Ob nabiranju salvie - žajblja se nam je utrnila misel, kako bi to žlahtno in zdravilno rastlino uporabili tudi v različnih oblikah. Najprej smo skuhali čaj, naredili tudi žajbljev liker. Na zeliščnem tečaju smo govorili tudi o hidrolatih ali rožnih vodah.

S parno destilacijo smo naredili ŽAJBLJEV HIDROLAT. Seveda smo ga takoj tudi preizkusili in ugotovili pozitivne učinke.






To je naš prvi produkt - ki je bil narejen s hvaležnostjo do narave in vsega, kar nam daje.

  1. ŽAJBLJEV HIDROLAT

Narejen s parno destilacijo cvetov in listov žajblja. Ima prijeten zeliščno lesen vonj, zelo podoben svežemu žajblju. Primeren je za normalno do mastno kožo ter za akne, saj je blago astringenten, čistilen in pomirjevalen. Pomaga lahko pri seboreji in toniziranju utrujene, puste kože, dober je tudi kot dezodorant. Odličen za nego las in lasišča, saj pomaga stimulirati lasne mešičke. Njegova aroma je spodbudna in dviguje razpoloženje; lahko vam pomaga ostati zbran in osredotočen, če se uporablja kot osvežilec zraka.

Navodila za uporabo: Pred uporabo pretresite. Čiščenje obraza: Navlažite kos vate s hidrolatom in s krožnimi gibi očistite kožo obraza, po potrebi ponovite. Tonik/pršilo za obraz: Razpršite na očiščeno kožo obraza pred nanosom vlažilne kreme. Pazite, da ne zaide v oči. Ponovite večkrat na dan po potrebi za osvežitev. Kopel: Vlijte nekaj hidrolata v kad, napolnjeno z vodo, in se prepustite blagodejnemu delovanju. Nega las: Razpršite na sveže umite lase in vmasirajte v lasišče. Izpiranje ni potrebno. Dišava za telo/ dezodorant: Razpršite na kožo iz oddaljenosti 15 cm, še posebej na mestih, kjer se potite. Dišava za prostor: Razpršite v zrak, po posteljnini ali oblazinjenemu pohištvu,…


V domačem zdravilstvu ŽAJBELJ (izvlečki iz njega, ki so še bolj koncentrirani) pomagajo pri vnetih procesih v ustni votlini, uspešno deluje proti pogostim patogenim mikrobom, salmonelo, vnetje dlesni, ustne votline, grla in žrela, omejuje potenje ugodno vpliva na črevesje in želodec, proti driski. Pomaga pri prehladnih obolenjih ter težavah pri dihalnih poteh.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Opozorila: Eterično olje žajblja, zaradi možne vsebnosti sabinil acetata in tujona, ni primerno za uporabo v času nosečnosti ali pri ljudeh z akutno boleznijo ledvic. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Če povzamemo bistvo zakaj je dobra cvetna voda ŽAJBELJ

Je pomoč za:

· Blaži krče in zapira.

· Pri parentodozi

· Učinkuje kot diuretik.

· Pri močnem potenju.

· Vnetje dlesni, ustne votline, grla, jezika in žrela.

· Zdravi rane in ustavlja krvavitve.

· Krepi maternico in ureja menstruacijo.

· Ohranja vitalnost spolnih organov.

· Spodbuja prebavo mastne hrane.

· Odličen vir antioksidantov, pomaga pri prezgodnjem staranjem ter pri tveganju za rakava ter drugih obolenj.

· Za zniževanje vrednosti krvnega sladkorja v kombinaciji z rmanom.



2. NARAVNI IZDELEK - ZELIŠČNI ČAJI






Topel zeliščni čaj prija ob vsaki priložnosti - posebej v mrzlih večerih - pogreje dušo in telo.

Vsako zelišče ima svoj namen - zato ga skrbno izberimo, da dobimo največ.


3. ZLATI KAKIJI


Na našem dvorišču rastejo mogočna drevesa, ki nam vsako leto dajo zlate plodove - KAKI ali JAPONSKA JABOLKA.




Sveži kakiji so zelo okusni in polni hranilnih snovi ter vitaminov.

SUŠENI KAKIJI so zelo zdrav prigrizek ali malica - lahko jih vzamete na potovanje ali se posladkate doma, v službi, med prijatelji.




84 views0 comments

Recent Posts

See All

Salvia

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page